Den nye økonomisjefen heter Marianne

Den nye økonomisjefen heter Marianne

– Mange utfordringer og en solid bedrift der det skjer masse, trigget meg til å søke jobben i AT Skog.

– Jeg ble veldig fornøyd da jeg fikk den, sier Marianne Gulløy Lia (54) fra Skien.

Hun er AT Skogs nye CFO. Hun jobber i dag for Bazefield AS. Oppstarten i den nye jobben blir fra nyttår.

Det grønne skiftet

– Jeg jobber med fornybar energi fra sol og vind i Bazefield, så jeg er allerede i det grønne skiftet. AT Skog er en stor aktør i dette skiftet og jeg synes det blir spennende å jobbe i en bedrift der det skjer så masse innen bærekraft og butikk.

– Denne kombinasjonen trigget meg. Jeg har hørt mye positivt om AT Skog, så jeg ønsket å søke jobb i en bedrift med mange muligheter, sier Marianne, som nylig har flyttet inn på gården hun og familien har pusset opp nord for Skien.

Tilbake til primærnæringen

– Jeg er ikke skogeier selv, men har vokst opp i en kornåker i Gjerpen. Gården vi har flyttet til i sommer, er overtatt etter oldeforeldrene mine. Jeg er 4. generasjon dame som eier gården, og tanken på de lange linjene og livet som er levd her gir en ekstra dimensjon.

– Jeg er oppvokst tett på landbruk med slipp av våryre dyr på beite, sommerhesjer og potetopptaking om høsten som lyse barndomsminner. Jeg er egentlig odelsjente, så jeg har ønsket meg tilbake til primærnæringen. Det blir veldig hyggelig å jobbe i skognæringen.

Kort reisevei

Marianne har mann og fire barn – 26, 23 og tvillinger på 16. Hun er siviløkonom fra BI og har en master i regnskap og revisjon fra BI. Hun har jobbet som økonomiansvarlig i Lier kommune, statsautorisert revisor i Ernst og Young og avrunder før nyttår arbeidsforholdet som økonomisjef CFO/ CEO Office i Bazefield AS.

Der har hun blant annet hatt ansvar økonomioppfølging og rapportering til utenlandske eiere, oppfølgingen av et amerikansk datterselskap og filial i London, og vært QMS ansvarlig.

– En tilleggsbonus med jobben i AT Skog, er at jeg får kort reisevei til jobben. Nå kan jeg sykle, avslutter Marianne Gulløy Lia.