Har du eik til Trond?

– Vi har lange tradisjoner som håndverksbedrift. Selv om vi lager flest kjøkken, ender vi ofte opp med både garderobe og bad, benker og bord, og det hender vi tar hele interiøret, sier Trond Hamran, som er tredje generasjons eier av Hamran Snekkerverksted AS.

Der mange aktører i interiørmarkedet satser på flatpakker, jobber Hamran stilsikkert i andre enden, nemlig i markedet for norskprodusert kvalitetsinteriør.

Nå står nye spennende oppgaver for tur. Da trenger Hamran lokalt tømmer.

Kontakt oss

– AT Skog kjøper inn tømmer til bruk hos Hamran. Prisene ligger mellom 500 og 600 kroner per kubikk på eik sagtømmer. Nå er det også god avsetning på eik massevirke til bioenergi, sier markeds- og produksjonssjef Hans Erik Røra i AT Skog.

Hogger du selv og har treslag som er aktuelle for Hamran? Kontakt AT Skogs servicekontor 35 58 82 00.

100 % norskprodusert

– Hamran Snekkerverksted har jobbet med å se muligheter for bruk av norsk løvtre i produksjonen. Vi har gjort en del forsøk og har forholdsvis store planer om å gjøre noe ut av dette.

– Vi har den senere tid hatt god dialog med flere skogeiere på Sørlandet om behovet for tømmer og har også kontakt med flere små sagbruk, der vi får skjært materialene, forklarer Trond Hamran, som er bedriftens styreleder og jobber med interiørdesign. Hamran holder til i Snartemo i Vest-Agder, der de produserer innredninger etter kundenes ønsker.

– Nå trenger vi cirka 100 kubikk med eik, 20 kubikk ask og har også lyst til å få kjøpt litt or og svart or. Vi har spennende prosjekter på gang, som dette skal benyttes til, sier Hamran, som må holde kortene tett til brystet inntil videre – men de gode nyhetene om hvor tømmeret skal komme til nytte, vil slippes utover året.

– Vet om mye fin eik

– I 2019 trenger vi cirka 200 til 300 kubikk eik og 50 kubikk ask, bjørk, or og litt svart or. Vi vet at det står mye fin eik rundt i nær geografi. I samarbeid med AT Skog, håper vi at det er mulig å få frem en del i 2018 og mer i 2019.

– Behovet er lengder på 310 cm som en standard. I tillegg er det også ønskelig med lengder fra 450 – 600 cm. Diameter må være minimum 24 cm eller etter reglement som AT Skog benytter, legger han til.

300 kjøkken i året

– Vi blir av og til oppfattet som litt spesielle i bransjen, for vi er fornøyd med å produsere rundt 300 kjøkken i året. Vi trives med å jobbe flere generasjoner sammen. Heldigvis er det slik at når man går sin egen vei og holder fast ved det man tror på, går det stort sett bra. Vi gjør det bra, forklarer Hamran. Halvparten av omsetningen er knyttet til kjøkken for Oslo-markedet.

– Vi har fantastiske kunder. De snakker varmt om oss til sine venner og kjente. Det er spesielt kjekt å høre hvor fornøyde kundene er med samarbeidet. Det er en viktig del av prosessen frem til et ferdig kjøkken.

Familiebedrift siden 1930

Hamran Snekkerverksted har egen avdeling i Oslo. Historien om Hamran startet i 1930 da Torleif Hamran og hans to brødre etablerte sagbruk på Snartemo. De startet med å lage dører, vinduer og trapper. Med bjørk fra nærliggende skoger, produserte de i 1938 høvelbenker til skoleverket i Oslo. Den dag i dag er høvelbenken fortsatt i produksjon og er et kjent varemerke, men det er innredninger og spesielt kjøkken som i dag utgjør hovedproduktene.

Besøk hjemmesiden her: Hamran Snekkerverksted

Se produktkatalogen: Hamran magasin

Skrevet av Stine Solbakken
16/03/2018