Kom og hent gratis granplanter

NB: tomt for planter

Fra mandag 28. juni klokka 11 vil 72 000 granplanter stå klar for henting rett innenfor porten hos Norgesplanter på Gvarv i Midt-Telemark kommune.

– Vi ønsker at plantene skal komme til nytte og at ressursen blir brukt, sier skogsjef Knut Nesland i AT Skog.

Årets plantesesong har vært utfordrende som følge av mangel på kvalifisert arbeidskraft. AT Skog har likevel, sammen med skogeierne, gjort en stor innsats for å få plantet flest mulig i en hektisk vår og forsommer.

førstemann…

– Vi er kommet til et punkt der de resterende plantene må ut av kjølelageret og ned i jorda. Vi har ikke hatt nok mannskap til å få gjennomført all skogplanting som normalt.

– Vi har derfor valgt å gi vekk disse til skogeiere som har muligheten til å få satt plantene ut i skogen på egenhånd, sier skogsjefen.

Det er en liten andel planter som nå gis bort, sammenliknet med det totale antall planter som har blitt satt ut i vårens plantesesong.

Nesland presiserer at løsningen med å gi bort planter er mulig nettopp i Gvarv siden Norgesplanter har produksjon der og dette er allerede et av AT Skogs utleveringssteder for planter, sentralt i Telemark.

– Her er det førstemann til plantene-prinsippet. Det blir ingen bemanning på stedet. Plantene settes ut. Kom og hent, oppfordrer Nesland.

Her finner du Norgesplanter på Gvarv: Google maps

Bør hentes kjapt

Granplantene er av type 2 – årige M95 Jordtveitmoen med beskyttelse mot snutebiller.

Det medfølger ingen garanti eller reklamasjonsrett når plantene gis bort.

– Vi ønsker at noen skal få glede av denne ressursen og få satt plantene i jorda. Plantene er tilpasset høydelag fra 0 til 350 meter over havet og er derfor et interessant tilbud for folk som ikke bor altfor langt unna Gvarv, sier Nesland.

Plantene vil stå framme til torsdag kveld klokka 22.

– Plantene bør hentes så snart som mulig siden det er meldt veldig varmt vær. De tørker fort ut om de blir liggende i flere dager, opplyser Nesland.

Plantene er 2-årige M95.
Granplantene er tilpasset høydelag fra 0 til 350 m.o.h.
Skrevet av Stine Solbakken
25/06/2021