Du er her: Forside / Ordførerbesøk i AT Skog

Ordførerbesøk i AT Skog

– Som vertskommune ønsker vi klare tilbakemeldinger fra dere på problemstillinger, som vi kan hjelpe med lokalt eller ta videre til rikspolitikerne, sa ordfører Hedda Foss Five til ledelsen i AT Skog da hun denne uka kom på lunsjbesøk. Sammen med næringsutvikler i Vekst i Grenland, Ståle Tveit, og varaordfører i Skien, Erik Næs, fikk hun svar om drift, verdiskapningen som skognæringen bidrar med lokalt, eksport, nye bruksområder og AT Skogs engasjement for miljøvennlig energi gjennom biokarbon og flis.

– Jeg synes dere er veldig frampå. Dette var veldig positivt å høre om, konkluderte Tveit.

– AT Skog er en veldig interessant og viktig bedrift, oppsummerte Næs, som avslørte en stor interesse for vogntog og akseltrykk. AT Skog administrerer 120 fulle tømmerbiler hver dag og har engasjert rundt 40 entreprenørfirma.

– Skognæringen skaper mange hundre arbeidsplasser i Agder og Telemark. Aktiviteten gir store ringvirkninger. Vi holder Norge i gang og er klare til å bidra videre, oppsummerte administrerende direktør i AT Skog, Anders Øynes.

Denne uka overrakte også ordføreren beviset på at Skien Fjernvarme er miljøsertifisert. AT Skog er medeier med 34 prosent. Skien Fjernvarme sørger for at kommunen har nådd målene om kutt i klimautslippene med 10 500 tonn CO2 per år. Prognosene viser at Skien Fjernvarme, gjennom varmeproduksjon av skogflis, vil redusere utslippene med 12 600 tonn i 2016.

 

Skjul