Du er her: Forside / Shelterwood investerer i Termowood

Shelterwood investerer i Termowood

– Vi er glade for å få Shelterwood inn på eiersiden når vi nå etablerer et nytt fullskala produksjonsanlegg. Shelterwood og aksjonærfellesskapet bak, er en solid investor med stor kunnskap om skog og tre, sier daglig leder i Termowood, Henning Thorsen, til Skog.no.

5 millioner kroner

Shelterwood investerer 5 millioner kroner i selskapet. Shelterwood ble etablert av Investinor, Norsk Skogkapital, Borregaard, Norske Skog og Skogbrand i oktober i fjor. Dette er selskapets andre investering.

Selskapet forvaltes av Investinors investeringsteam med ansvar for skogrelatert sektor. Shelterwood skal investere i selskap i en tidlig vekstsfase, som både kan skape avkastning til eierne og bidra til å løfte skogrelatert sektor nasjonalt.

Den første investeringen skjedde i februar: Shelterwood investerer 8 millioner i Saga Wood

Termowood er morselskapet for merkenavnet TEWO, som er et nytt og patentert bygningselement med massivtre yttersjikt og isolasjon i hulrommet.

Besøk nettsiden og les mer: Termowood byggsystem

Byggsystemet er velegnet til kostnadseffektiv, industriell masseproduksjon og hurtig montering, noe som muliggjør arkitekttegnet bygg til prisen av katalogbygg. Salgsveksten er sterk og selskapet bygger nytt fullskala produksjonsanlegg i Hurdal, som erstatter pilotproduksjonen på samme sted.

-Dyktige folk med godt produkt

– Vi mener Termowood passer perfekt inn i Shelterwoods mandat, sier Ander R. Øynes til nettstedet Skog.no.

Han er styreleder i Shelterwood.

– Dette er dyktige folk med et svært godt produkt, som har potensiale langt utover Norge. Trebasert industrialisert byggeri vokser kraftig og makrotrendene i segmentet er gode. Her ligger ting til rette for å skape god avkastning samtidig som det er et godt bidrag til å løfte nasjonal skogrelatert sektor, uttaler Øynes.

1,5 hus om dagen

Største eiere i Termowood er Henning Thorsen, Flex Invest, Oxer Kapital og Investinor. Mange ansatte eier også aksjer i selskapet.

Den nye produksjonslinjen gjør selskapet svært leveringsdyktig med en kapasitet på opptil 1,5 hus om dagen i elementer.

Skjul