En hedersmann runder av etter 50 år

– Jeg lurer på hvor årene er blitt av. Det har gått i ett, sier Yngvar Hasås (66).

I sommer rundet han 50 år som engasjert og kunnskapsrik arbeidskar i Hasås – de aller fleste årene som eier og daglig leder. Nå blir han pensjonist.

Med Yngvar i ledelsen har Hasås utviklet seg til å bli et handelshus i Kodal, som produserer kvalitetsvarer med et solid omdømme i markedet.

Hel ved siden 1957

Familiebedriften Hasås AS ble startet av brødrene Mathias og Kolbjørn Hasås i 1957. I tre generasjoner har Hasås levert trelast og byggevarer til et bredt spekter av kunder, med det eneste målet for øyet å levere høy kvalitet.

Hasås er i dag en betydelig aktør i norsk trelast. I januar 2021 ble familiebedriften solgt til AT Skog.

Deler verdifull erfaring

Yngvar Hasås har i perioden etter AT Skogs oppkjøp bidratt med verdifull erfaring og kunnskap i overgangsfasen til en ny daglig leder ble ansatt. Nå leverer han stafettpinnen fullt og helt videre.

– Yngvar har gjort en fantastisk jobb i Hasås. Han har deltatt i ansettelsen av sin etterfølger og gitt ansvaret videre på en raus måte.

– Det er en stor overgang etter så lang og solid innsats for bedriften. Yngvar har gjennomført dette på en forbilledlig måte, sier styreleder i Hasås AS, Anders R. Øynes.

Det er Jan-Erik Engebretsen som i mai 2022 ble ansatt som ny daglig leder i Hasås.

Glad i folk

– Vi har bygd plank på plank og klart å ekspandere jevnt i disse årene. Jeg vil savne den daglige praten med ansatte, kollegaer i bransjen, kunder og leverandører. Jeg er jo glad i å prate, sier Yngvar, som ikke vet helt hvordan den nye hverdagen blir. Det er en livsstil som skal endres.

Yngvar har vært effektiv. I årene som bedriftsleder har han benyttet en gammel herresykkel for å rekke og snakke med flest mulig og ordne mest mulig rundt på den 80 mål store industritomta.

Mer tid til familien

– I sommer kjøpte jeg elsykkel. Det er en ny situasjon. Nå sykler jeg flere mil. Jeg er åpen for hva som skal skje i hverdagen framover, men gleder meg til å få mer tid med familien.

– Jeg tviler ikke på at jeg skal klare å fylle dagene med oppgaver, selv om det er uvant med fritid etter så mange år med 12 til 14 timers arbeidsdager, avslutter Yngvar Hasås.

Skrevet av Stine Solbakken
05/01/2023