– Det er viktig å slippe Sigrid til

Sigrid Susaas (26) er fersk skogeier.

– Jeg synes det er bedre at Sigrid overtar nå. Hun har planer og pågangsmot, sier pappa Erling Susaas.

Er du andelseier i AT Skog, vil et eierskifte utløse et pristillegg på 10 kroner per kubikk. Nylig gjennomførte Sigrid sin første hogst på Ova gård i Lunde. Hun leverte 1400 kubikk med tømmer.

– Føler meg heldig

– Hva tenker du om at du er blitt skogeier?

– Jeg synes det er ganske kult å tenke på. Og det er morsomt. Jeg er glad i skog. Jeg har alltid likt fysisk arbeid og utearbeid sammen med pappa. Jeg føler meg heldig som har fått overta gård og skog, sier Sigrid, som er utdannet barnehagelærer. Sammen med samboeren Morten A. Gravjord, skal hun bygge nytt hus på tunet på sensommeren.

Sigrid og turvennen Amanda på byggetomta.
Sigrid og turvennen Amanda på byggetomta.

 

Skogbruksleder Morten Hedegart i AT Skog ser god effekt av 10-kronerstilbudet. Han oppfordrer flere til å tenke på eierskifte i god tid.

Skogbruksleder hjelper deg

– Av hensyn til skattereglene i skogbruket, er en god plan før og etter eierskifte viktig og nødvendig for godt resultat. Ny eier står overfor mange valg, som AT Skog har kunnskap om, sier Hedegart. Du kan kontakte skogbrukslederen i ditt område for råd og hjelp.

– Det er viktig å slippe til de unge. Dessuten er det veldig enkelt å gjøre dette med hensyn til framtiden. Når vi faller fra, er alt rundt overtakelsen unnagjort, oppsummerer Erling Susaas.

– Jeg synes det er fint at pappa ordner eierskifte. Det er nå han ser at jeg har glede av det, sier den unge eieren av rundt 100 mål skog i Nome.

FAKTA

EIERSKIFTE: AT Skog gir et pristillegg på 10 kroner per kubikk ved eierskifte.

HVORFOR: AT Skog ønsker å motivere til generasjonsskifte. Målet er økt engasjement og aktivitet på skogeiendommer. AT Skog hjelper skogeier med alt av drift fra A til Å. Dette gjør det enklere å være ny skogeier.

Les mer om AT Skogs pristillegg og tømmermarked her: Tømmermarked og priser vår og sommer 2016

Etter hogsten i vinter, skal Sigrid og pappa Erling nå plante ut 5000 granplanter.
Etter hogsten i vinter, skal Sigrid og pappa Erling nå plante ut 5000 granplanter.
Skrevet av Stine Solbakken
18/05/2016