Oppkjøp og ny leder i Hasås

Vårt datterselskap Hasås AS er en ledende aktør i trelast og byggevarer i sterk utvikling og vekst. Selskapet i Kodal i Sandefjord er en viktig del av konsernet AT Skogs industrielle utvikling.

Nå har Hasås kjøpt opp svenske Lundgrens Hyvleri AB og sikrer dermed tilgang på det populære interiørpanelet Stjernepanel.

Hasås får også ny administrerende direktør. Jan Erik Engebretsen (50) skal overta etter mangeårig daglig leder Yngvar Hasås.

Stor markedsandel

Daglig leder Yngvar Hasås sier oppkjøpet er svært positivt for Hasås og deres kunder.

– Oppkjøpet gjør oss enda mer konkurransedyktige og gir oss kontroll på hele verdikjeden fra råvare til produkt, forteller Yngvar Hasås.

Hasås har i flere år vært en av Lundgrens største kunder, og har sikret seg en stor andel av markedet innen interiørpanel i Norge.

Forsterker samarbeidet

– Hasås har vært en god samarbeidspartner i mange år. Vi kjenner hverandre godt og derfor kjennes det naturlig for oss at vi forsterker dette samarbeidet gjennom et salg til Hasås, forklarer daglig leder og tidligere eier i Lundgrens, Mikael Lundgren.

Mikael Lundgren fortsetter som VD, og Stefan Lundgren, også han tidligere eier, fortsetter som produksjonsansvarlig i selskapet.

Enorm vekst for innvendig panel

Panel er i vinden som aldri før, noe Hasås har merket på etterspørselen. Stjernepanel har hatt en betydelig vekst de to siste årene.

– Plasseringen til Lundgrens i Nord-Sverige er unik når det kommer til tilgang på råvarer. Vi ser på oppkjøpet som en unik mulighet til å kunne videreutvikle vårt Stjernepanel-konsept, sier Yngvar Hasås.

­– Dette er et ledd i satsningen AT Skog har gjennom eierskapet i Hasås for vekst og ekspansjon i hele verdikjeden, forteller styreleder i Hasås, Anders R. Øynes.

Pressemelding Hasås AS kjøper Lundgrens Hyvleri ABNy leder

Engebretsen er i dag salgs- og markedsdirektør i Jackon, en av Europas ledende produsenter av isolasjon og byggesystemer, med hovedkontor i Fredrikstad.

– Hvorfor ønsket du jobben i Hasås?

– Det er et spennende selskap. Det er heller ikke ofte det byr seg jobbmuligheter i et så solid og tradisjonsrikt selskap. Jeg ser fram til å få lov å utvikle markedsposisjonen og merkevaren ytterligere. Det betyr også mye å kunne jobbe med det grønne skiftet og framtidens bærekraftige løsninger, sier Engebretsen.

– Hasås er en bedrift som har levert kvalitet i generasjoner. Hvordan skal du ta dette videre?

– Først og fremst er jeg veldig ydmyk i forhold til den posisjonen Hasås har bygd opp siden 1957. Min oppgave blir å bygge videre på den solide kompetansen og markedsposisjonen, og ikke minst følge opp strategien som AT Skog har lagt, sier Engebretsen, som har bred erfaring fra marked og salg, blant annet som salgssjef i Gyproc, eid av det franske konsernet Saint-Gobain.

Ivaretar selskapets verdier

– Med Engebretsen har Hasås fått en administrerende direktør som identifiserer seg med selskapets verdier, og som vil delta i videreutviklingen av en markedsledende og tradisjonsrik virksomhet, sier styreleder i Hasås, Anders R. Øynes.

Ny administrerende direktør i Hasås AS

Skrevet av Stine Solbakken
02/02/2022