Signe seiret med svevende furu

Skogeieren pynter ikke bare med grankvister og kongler i blomsterbutikken. Hun drar like gjerne tømmerstokker inn til byen. I dette inspirerende skogmiljøet er lærling Signe (18) allerede blitt norgesmester.

Med furu som tema og andelseier i AT Skog, Anne Guri Hegna Smeplass som læremester, tryllet Signe fram vinnerdekorasjonen under NM i blomsterdekorering. Begeistringen var stor hos dem begge over å få konkurrere med skogens materialer.

Seier etter kort læretid

– Mitt forhold til skog har jeg gjennom speideren, sier Signe M. Evertz Forsberg fra Skien. Etter bare to måneder som lærling hos Blomsterstemning i Bø, ble hun landets beste lærling.

 

– Hun er en superdyktig jente og oppriktig interessert i faget. At hun vant etter så kort tid som lærling, er ubeskrivelig bra, sier Anne Guri, som driver blomsterbutikken sammen med Veslemøy Gundersen. De startet opp i 2006.

Materialer fra egen skog

– Jeg har en liten skogeiendom, sier Anne Guri. Derfra henter de kongler, kvister, bark og mose hele året til bruk i dekorasjoner: Da tømmerstokkene skulle hogges og fraktes, måtte hun ringe faren sin.

– Jeg er heldig som har en far med større skog enn meg. Han hogger masse tømmer. Og han har tilhenger, også. Jeg tror vi trygt kan si at vi bruker over gjennomsnittet mer materialer fra skogen enn andre blomsterdekoratører.

Tåler vær og vind

– Responsen fra kundene er veldig positiv. Folk liker naturmaterialer. Til begravelser får vi ofte bestilling på dekorasjoner, som skal passe til en friluftsmann eller jeger. Vi lager også brudebuketter med kongler, forklarer Anne Guri.

– Jeg liker å leke med farger og former, forklarer Signe om yrkesvalget sitt. Hun skal være 1900 timer ute i lære og har 1,5 år igjen. På kistedekorasjonen i NM løftet hun furupynten opp fra resten av dekorasjonen.

– Svevende furu, forklarer Veslemøy om ideen, som tydelig gjorde inntrykk på juryen.

– Vi har nesten mer pynt stående utenfor butikken, i hvert fall om sommeren. Vi opplever veldig sjelden at noen stjeler, sier Anne Guri. Skogpynten tåler dessuten vær og vind. Enkelt og lekkert fra egen skog, rett og slett.

Skrevet av Stine Solbakken
09/03/2017