Arendalsuka i ord og bilder

En strålende god uke er over i Arendal. Vi oppsummerer uka med glimt fra standen vår, fra Skogens dag fredag og finaledagen lørdag. På Kafé Victor satt folk tett i tett for å få med seg debatten om tømmerstokkens muligheter fredag morgen.

Les artikkel fra frokostmøtet her: Magasinet Skog

frokostmøte1

 

Senere på dagen ble kinosalen i Arendal fylt til randen da temaet var skogbrukets og jordbrukets muligheter i det grønne skiftet.

Les artikkel fra seminaret her: Magasinet Skog

Arendalsuka 2016 nr4

AT Skogs telt lå i år midt i smørøyet i den politiske gaten. Aktører fra skognæringen og våre egne skogpolitiske representanter deltok i de mange sentrale debattene, men kom også innom vår stand. Der fikk vi også besøk av skoleelever, foreldre, noen skeptikere, mange politikere og skogeiere.

Grønne planter, duften av furuflis og følelsen av å gå inn i en skog, vekket interesse i alle aldersgrupper. Responsen fra publikum og alle spørsmålene som ble stilt, vitner om et stort engasjement for skognæringen. På Skogens dag var Skogselskapet med oss på standen. Lørdag hadde vi selskap av Opplæringskontoret for byggfag i Aust-Agder, som snekret fuglekasser med de yngste.

Fra AT Skogs stand fikk vi fortalt hvordan skognæringen er en del av et kretsløp, hvorfor vi er viktige i miljøkampen og hvordan vi benytter, forvalter og ivaretar skogen.

 

Stoltheten Helle Landmark (9) fra Arendal viste etter at hun hadde snekret sin egen fuglekasse på AT Skogs stand lørdag, ble en fin avslutning på en viktig næringspolitisk uke.

serie5

 

FAKTA

Arendalsuka

HISTORIKK: Startet opp i 2012. Beskrives som årets viktigste møteplass mellom politikk og næringsliv, media og folk flest. Antallet arrangement økte med rundt 40 prosent fra 2015 til i år.

FORMÅL: Skape møteplass for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Arendalsuka er partipolitisk uavhengig. Alle arrangement i regi av Arendalsuka er åpen for alle og gratis.

HVA SKJER: 598 arrangement sto på programmet i år. Cirka 200 av dem var debatter, rundt 80 var seminar. Resten var foredrag, samtaler, kulturarrangement, appeller, konferanser og workshops.

Kilde: www.arendaluka.no

Skrevet av Stine Solbakken
21/08/2016