AT Skog blant 500 selskap med størst vekst

Hender som former et hjerte i skogen

AT Skog har inntatt topp 3 plasseringen over selskap i Norge med størst vekst i 2021.

Det viser Kapitals årlige oversikt over Norges 500 største bedrifter, som ble publisert nylig.

AT Skog fremheves som selskapet som har klatret mest sammen med Belships og Kufpec Norway. AT Skog har klatret 169 plasser opp og er dermed på 338. plass over selskap som foretok det største spranget blant de 500 største selskapene i Norge etter 2021.

– Bygger stokk på stokk

– I AT Skog er vi opptatt av å bygge en sterk merkevare i hele verdikjeden. Dette gjør vi stokk på stokk samtidig som vi bygger opp kjernevirksomheten vår. AT Skog er hel ved både finansielt og strukturelt, sier administrerende direktør i AT Skog, Anders R. Øynes.

– Vi blir lagt merke til gjennom denne oversikten og det er viktig for den ønskede utviklingen i Norge og i det internasjonale markedet. Tømmerstokken er i et internasjonalt marked og verdiskapingen vår er tuftet på råvaren fra medlemmene våre. Det er viktig å bygge opp handel rundt tømmerstokken, sier Øynes.

Historisk gode tall

– Aldri tidligere har vi presentert bedre tall enn i år. Oversikten er en viktig temperaturmåler for norsk økonomi, skriver Kapitals journalist og ansvarlig for oversikten, Hans Jørn Næss.

Kapital melder videre at de norskeide unoterte selskapene er den klart største gruppen av selskapene, som er på årets liste over de 500 største selskapene. 210 av selskapene har norske eiere og strekker seg geografisk fra Agder til Finnmark. Alle fylker er representert.

Kapital har i snart 50 år presentert listen over de 500 selskapene i Norge med størst vekst. Den totale omsetningen for Norges 500 største bedrifter økte med over 800 milliarder kroner, opp fra cirka fire tusen milliarder kroner i 2020 til 4800 milliarder i 2021. Det gav en rekordartet økning i samlet omsetning på 20 prosent.

– Veksten er sunn

For konsernet AT Skog var omsetningen i 2020 drøyt en milliard kroner, mens den økte til 2,1 milliarder kroner i 2021.  

– Vekst kan være krevende, men vi har nesten ikke rentebærende gjeld. Veksten er derfor sunn. Framover er det viktig å utvikle kjernevirksomheten og den industrielle verdikjeden videre. AT Skog har gode finansielle muskler til å satse, som vi for eksempel gjør med den planlagte melassefabrikken ved Fiskå mølle i Rogaland, avslutter Øynes.

Skrevet av Stine Solbakken
29/06/2022