AT Skog overtar skogsdriftlag

– Jeg har lenge ønsket meg mindre ansvar og større frihet, sier skogsmaskinentreprenør Geir Jostein Søndenaa (57).

I 30 år har han drevet Søndenaa skogsdrift med utgangspunkt i Sauda i Rogaland.

Skal ikke slutte

– Jeg startet i 1988 da den maskinelle skogsdriften kom til Vestlandet. Det kjekkaste jeg vet er å være i skogen, så det skal jeg ikke slutte med. Jeg fortsetter med transport av skogsmaskiner og graving i forbindelse med hogstoppdrag, sier Søndenaa.

AT Skog har kjøpt ut hogstmaskin og lassbærer fra Søndenaa skogdrift og etablert entreprenørselskapet Vestskog. De to ansatte følger med til Vestskog, som er 100 prosent eid av AT Skog.

Sikrer god kapasitet

– Søndenaa er en solid entreprenør med to dyktige ansatte. De to siste årene har vært krevende for skogbruket på Vestlandet med et vanskelig tømmermarked. Koronapandemien har forsterket dette ytterligere.

– AT Skog ønsker å bidra til at dyktige fagfolk blir værende i skogbruket. Vi ønsker også å sikre en fortsatt god entreprenørkapasitet i vest. Vi bestemte oss derfor for å ta en aktiv rolle da vi fikk høre at Geir Jostein ville trappe ned. AT Skog har kjøpt maskinene og overtatt ansvaret for de to ansatte, sier skogsjef Knut Nesland i AT Skog.

– Ønsket mindre ansvar

Produksjonssjef i AT Skog, Christer Aartveit, er daglig leder og kontaktperson for det nye entreprenørselskapet. AT Skog har fortsatt avtale med Geir Jostein Søndenaa om oppdrag i forbindelse med skogsdrifter.

– Jeg vil fortsatt leie meg ut til graving og skal i praksis jobbe en del sammen med de to jeg tidligere har hatt som ansatte. Vi tre er et godt team.

– Jeg har lenge sagt at jeg ikke skal jobbe i skogen til jeg blir pensjonist. Da var det på tide å trappe ned, slippe ansvar for stor kapital knyttet til maskinene og ansvar for ansatte til enhver tid, forklarer Søndenaa.

Han vil kombinere skogsdriftsoppdrag med sauedrift på gården i Sauda.

– Etter at denne endringen nå er gjennomført, merker jeg allerede at det er deilig med mindre ansvar. Jeg liker å jobbe der det skjer noe, så jeg fortsetter i skogen. I tillegg får jeg større frihet til å ta andre småjobber utenom, sier 57-åringen.

Skrevet av Stine Solbakken
14/10/2020