Da grangrisen kom til Arendal

Over 600 smaksprøver av grangris ble delt ut under Arendalsuka til stor begeistring hos alle som fikk smake.

På to timer forsvant hver eneste kjøttbit, delikat innpakket med salat og dressing. Responsen fra publikum var en blanding av nysgjerrighet og begeistring over at trær også kan bli til proteiner og dyrefôr.

Grangris? Er det mulig?

Seminaret, som inviterte til bruk av flere sanser enn syn og hørsel, tok for seg innovasjon i skognæringen. Publikum fikk høre om forskningen ved Foods of Norway ved NMBU på Ås, der griser er fôret opp på flis med godt resultat.

Se filmen om hvordan gran kan mette gris her: Fra gran til gris

Les saken fra seminaret her: – Skognæringen må bli langt mer synlig

Stor interesse og fullt hus

Rundt 1070 gratis arrangement, som er åpent for alle, gikk av stabelen under Arendalsuka. AT Skog, Norges Skogeierforbund, Viken Skog og Treforedlingsindustriens bransjeforening (TFB) inviterte til 3 temamøter, som alle fenget stort hos publikum. Alle skogmøtene trakk fullt hus.

Invitasjon til nytt skogmøte

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) deltok på frokostmøtet “Grønn innovasjon i global konkurranse”. Styreleder i skogeierforbundet og AT Skog, Olav A. Veum, fikk en konkret invitasjon til et oppfølgingsmøte av ministeren.

– Det er veldig positivt at ministeren tar oss på ordet. Dette ble en god start på uka, sa Veum etter frokostmøtet.

Du kan lese nyhetssaken fra møtet her: – Viktig møteplass

Under Arendalsuka var det også stor interesse for brosjyren om skog og klima, som Norges skogeierforbund ga ut tidligere i år.

Brosjyren finner du her: Skog – en viktig del av klimaløsningen

I kø for trebyggeri

Da Norges Skogeierforbund åpnet for seminaret “Hvordan kan vi bygge mer i tre?”, var interessen for temaet så stort at mange måtte innta ståplasser.

Oppsummering fra dette seminaret kan du lese her: Alle ville høre om trebyggeri

Arendalsuka antyder at rundt 70 000 mennesker kom innom Arendal sist uke. Vi takker for hyggelige møter, interessante spørsmål og stort engasjement fra kjente og ukjente.

Vi sees neste år!

Skrevet av Stine Solbakken
20/08/2018