Inga og Lars får medlemsutbytte for tredje år på rad

Pengene kommer godt med, sier skogeier Inga Realfsen. Familien som pusser opp og renoverer gård, ser fram til å få utbetalt utbytte fra AT Skog på 86 000 kroner.

Sammen med ektemann Lars Kristian Meen og datteren Live (7) bor hun på gård i Skien. Etter å ha søkt og sett etter gårdsbruk i flere år, fikk de kjøpt et sentralt sted for to år siden. De eldste bygningene er fra 1840. Renoveringen er i full gang.

– I forbindelse med at jeg overtok en skogeiendom i Bamble i 2019 fra foreldrene mine, fikk vi gjennomført en større hogst, forklarer Inga. Skogeiendommen er på 2700 mål.

Kjøpte gårdssag

Den første hogsten som ny skogeier, endte med 50 000 kroner i utbytte fra AT Skog. Pengene ble brukt til å kjøpe gårdssag. I fjor fikk familien rundt 24 000 i utbytte på solgt tømmer og i år blir det 86 000 kroner. Tømmervolumet de har hogd og solgt til AT Skog har variert. Utbytte på samhandel har økt fra år til år – fra 12,90 kroner per kubikk i 2021 til 20 kroner per kubikk i år.

Materialer fra egen skog

– Årets utbetaling går til restaurering av låven. Flere rom i huset er også under oppussing, sier Inga Realfsen.

Med tømmer fra egen skog og egen gårdssag, produserer Lars Kristian materialene de trenger.

– På sikt sparer vi mye penger på å skjære materialer selv. Det føles effektivt. Jeg vet hva jeg skal bygge og lengdene jeg trenger. Jeg skjærer akkurat det jeg skal ha og får lite avkapp. Vi har fått spørsmål om vi kan skjære for andre. Kanskje senere, men nå går all tid med til egne prosjekter, sier Lars Kristian Meen.

Inga Realfsen, Lars Kristian Meen og datteren Live fra det første året de fikk medlemsutbytte fra AT Skog.

Les saken her: Inga og Lars får 50 000 i medlemsutbytte

Skrevet av Stine Solbakken
09/10/2023