– Jeg føler et stort og godt ansvar

– Pappa har overlevert en veldrevet skog til meg. Målet mitt er å gjøre det samme. Spesielt nå i de første årene som skogeiere, trenger vi råd og hjelp, sier Ingebjørg Marie Landsverk (37).

Overtok i sommer

I sommer overtok hun og ektemannen Kjetil Susrud (43) gården Landsverk nordre i Notodden.

– Jeg var ikke interessert i skog da jeg var yngre, men i 2012 startet vi planleggingen av eierskiftet sammen med skogbruksleder Morten Hedegart i AT Skog. Pappa døde i 2014. Da tok vi kontakt med Morten igjen for å planlegge kommende hogst. Mamma flyttet ut og vi har nå overtatt gården med rundt 5000 mål skog, forklarer den ferske skogeieren.

– Best pris og tett samarbeid

– Jeg har aldri følt meg presset til å overta, men siden jeg har bodd i Oslo i mange år føltes denne avgjørelsen så langt fram. Nå kjenner jeg på en blanding av stolthet og stort ansvar. Det er et godt ansvar, presiserer Ingebjørg, som er politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt.

Kjetil er servicetekniker og er i gang med å bygge opp sitt eget maskineringsfirma i låven. Med fulltidsjobber og manglende kunnskap, synes begge at rådgivning og drift gjennom BEDRESKOG er en lettelse.

– Det var to ting med avtalen, som gjorde at vi ikke var i tvil. Det var best pris og det tette samarbeidet med skogbrukslederen. På denne måten blir læringen gøy.

Ønsker å være aktive

– På sikt håper vi å bli mer aktive i skogsdriften selv, men nå trenger vi noen som går ved siden av oss og gir de riktige rådene, sier Kjetil og Ingebjørg.

–  Faren min overtok gården på slutten av studietiden på NTH i Trondheim og lærte mye av bestefar. Han var en aktiv skogbruker. I starten har vi ikke mulighet til å gjøre så mye, men målet er å plante og rydde selv, forklarer Ingebjørg, som bor rett ved Lisleherad kirke. Flere generasjoner bakover til tippoldeforeldre har sin siste hvile der.

– En avansert hobby

– Vi er heldige som får overta skog. Jeg blir rolig og glad når jeg går rundt i skogen jeg forvalter. For oss blir skogen en avansert hobby, sier Ingebjørg.

– Å gjøre alt selv, ville blitt en plikt. Nå er både jobb og skog moro.

 

Les mer om AT Skogs serviceavtale her: BEDRESKOG

Ønsker du å bli kontaktet om BEDRESKOG? Fyll ut skjema her: Kontakt meg

 

Skrevet av Stine Solbakken
07/11/2017