Julegaven gis til Livsglede for Eldre

Ansatte i AT Skog gir tradisjonen tro en omvendt julegave. I år får Livsglede for Eldre 10 000 kroner for å spre mer livsglede til beboere på sykehjem.

Nylig overrakte Thomas Kristiansen (til v.) og Geir Haugland i AT Skog julegaven til leder for frivillighet og utdanning, Silje Solbakken.

Fungerende generalsekretær i Livsglede for Eldre, Frode Salvesen, er svært takknemlig for julegaven og har satt pengene inn på gavekontoen. Den ideelle stiftelsen jobber for å gi eldre i hele landet mer meningsfulle hverdager.

De siste to årene har AT Skogs ansatte gitt julegave til Frelsesarmeen og Stine Sofies Stiftelse.

Fjorårets julegave: – Ønskelista mi er herfra til månen

– Engasjerte frivillige

– Dette er frie midler som vi skal bruke der det trengs mest. Da tenker jeg først og fremst i lokalforeningene, som består av engasjerte frivillige. Det er de frivillige som lager de små og store aktivitetene for eldre i sitt nærmiljø, sier Frode, som har kontorplass i Kristiansand.

Siden 2016 har AT Skog tilbudt stiftelsen en kontorplass i Skien.

– Kontorplassen er kjærkommen både praktisk og økonomisk, sier Silje, som bor i Skien.

Hittil har Livsglede for Eldre rekruttert 204 skoler rundt i landet, som skaper møteplasser mellom eldre og unge i nærmiljøet. 98 sykehjem drives etter stiftelsens livsgledefilosofi og nesten 30 sykehjem er i prosess til å bli sertifisert som livsgledesykehjem.

Livsglede er blitt nasjonal strategi

– Sykehjem, som er sertifisert etter livsgledefilosofien, skal sikre at hver beboer opplever meningsfulle aktiviteter. Det meldes om tilleggsgevinster utover dette, som at beboerne er bedre ernært, arbeidsmiljøet er bedre og det er lettere å få med frivillige, forklarer hun på besøk for å ta imot gaven.

Hun er for tiden i mammapermisjon med lille Agnes. Silje, som er utdannet sykepleier, har vært med fra starten da stiftelsen ble etablert. Hun har alltid hatt et ekstra hjerte for eldre.

– Stiftelsen startet opp i 2005 av sykepleierstudenter. På 13 år har vi fått til mye og i dag er vi en del av en nasjonal strategi for bedre eldreomsorg. Vi har verktøyet som gjør det lettere å komme i gang med mer frivillighet, avslutter Silje Solbakken.

Les mer om stiftelsen her: Livsglede for Eldre

Skrevet av Stine Solbakken
07/12/2018