Løser hverdagsrot med tre

Ei tresnelle som kan holde styr på øreproppene dine? Behov for rydding i skogen eller felling av trær?

To ungdomsbedrifter på Søve har ikke vært i tvil om hva de ville satse på.

– Vi ville bruke tre, sier Emma Elise Aakre (til v), Helene Nærum og Tuva Borgersen. Med den kjekke lille saken PS Reel, kan du holde styr på øreproppene dine.

Med firmaet TreSmart konkurrerte jentene fra Nome vgs skole avdeling Søve med ungdomsbedrifter fra Telemark, Vestfold og Buskerud i Skien fritidspark denne uka. Rundt 1000 elever deltok, fordelt på 200 ungdomsbedrifter.

1. premie for beste reklamefilm

BS Skogtjenester er navnet på firmaet til Haakon Berglund og Tarjei Mathis Staurheim. De to ble kjent med hverandre etter at de begynte på skogbruk på Søve.

– Vi har en bedrift der vi utfører trefelling, skogrydding og ungskogpleie. Vi ønsker helst oppdrag i Midt-Telemark, sier de to.

BS Skogtjenester fikk mye oppmerksomhet for standen de hadde montert i Skien fritidspark. Motorsag, øks, trevegger fra en gammel kornsilo med utedohjerte og stubber som interiør, vekket folks interesse.

– Det vanskeligste spørsmålet vi får, er hva det koster å felle et tre. Det kommer an på så mange ting. Da vi felte en stor ask for en kunde nylig, tok det 4,5 timer. Å felle et tre er fort gjort – det er opprydningen som tar tid, forklarer Tarjei.

BS Skogtjenester fikk førstepremie for beste reklamefilm i forkant av selve mesterskapet. Etter onsdagens innsats fikk de 2. plass i kategorien yrkesfaglig bedrift og 3. plass for beste stand.

Se reklamefilmen her: BS Skogtjenester

Godt salg

– Vi hadde noe eik liggende på låven hjemme, forklarer Tuva om prosessen fram til de begynte å produsere PS Reel. Jentene tenkte på flere ulike produkter i tre, før de landet på snella i eik.

– Den er miljøvennlig og vi gjenbruker noe vi allerede hadde. Det eneste vi har kjøpt, er skruen som holder snella sammen og trelim. Når øreproppene ligger og slenger, tar det tid å løse ledningen opp hver gang den skal brukes. Snella er derfor nyttig og ledningen blir ikke så lett ødelagt, forklarer jentene, som var fornøyd med salget under mesterskapet.

Skrevet av Stine Solbakken
16/03/2018