Rekordinteresse for hogst

Med minusgrader og perfekte hogstforhold, har 2021 startet med et brak i skogen. Hogstinteressen er rekordstor.

– Dette har vært en av de mest hektiske periodene på servicekontoret, oppsummerer Magnus Austad etter den første perioden av januar.

Magnus godkjenner tømmerinnmeldinger fra øst og kollega Vidar Jørdre godkjenner i vest.

Styrker bemanningen

De to har innkalt forsterkninger og hjelp fra skogbrukslederne for å ta unna den store pågangen med hogstivrige skogeiere.

– På halvannen uke har vi godkjent 257 tømmerinnmeldinger fra skogeiere som vil hogge selv. Totalt omfatter dette 24 000 kubikk, opplyser Magnus.

Øystein Grønnerød (oppslagsbilde) er en av skogeierne som er i full gang med vinterens hogst.

Perfekte forhold

Vintersesongen ser derfor lovende ut. For tiden er det stort sett perfekte driftsforhold i hele AT Skogs geografi for både skogsmaskiner og tømmerbiler.

Skogsjef Knut Nesland i AT Skog bekrefter at 2021 starter med en rekordinteresse for hogst.

– Gode priser på sagtømmer og muligheter i deler av geografien til å ta ut mindreverdig virke til bedre betalt sortiment, som palle og kriseemba, har hatt stor effekt.

– I hele AT Skogs geografi har skogeiere som hogger selv og skogsmaskinentreprenørene fått langt bedre dager i skogen. Det er stort sett kuldegrader over hele geografien.

Kjapp digital respons

– Alle vil hogge nå. Entreprenørene jobber på så godt de kan for å ta unna for interessen, sier Knut.

– Den raske responsen skogeier får på den private tømmerinnmeldingen nå, ville tatt flere uker for noen få år siden. Den digitale løypa funker og gjør at skogeier får kjappere respons.

God stemning

– Er det minusgrader og snøføre, da renner det inn, konkluderer Magnus.

– Mange som har meldt inn hogst, vil nå hogge mer og melder inn større volum siden forholdene utendørs tillater det. Telefonen gløder. Det er hektisk og god stemning.

– Skogeierne vi har kontakt med, er fulle av positiv energi. Om alt er riktig utfylt i tømmerinnmeldingen i Min side, får skogeier svar innen 48 timer, avslutter Magnus Austad.

 

Skrevet av Stine Solbakken
14/01/2021