Skogsmaskinfører, men mangler fagbrev?

På nyåret er det kursoppstart for deg som vil ta fagbrev som praksiskandidat. Even Mustvedt i Skien gjennomførte kursopplegget i fjor.

– Ønsket dokumentasjon

– Jeg er utdannet yrkessjåfør fra videregående. Etter 5 års praksis ønsket jeg å ta fagbrev i skogfag. Dette fagbrevet tar for seg helheten og jeg ønsket dokumentasjon på det jeg kan, sier Even, som kjører hogstmaskin i entreprenørfirmaet Mustvedt AS.

– Det gikk fint å ta utdannelsen ved siden av jobben.

Strengere krav

– Dyktige entreprenører er ettertraktet for oppdragsgivere og skogeiere, sier produksjonssjef i AT Skog, Christer Aartveit.

– Et fagbrev er et godt bevis på egen eller ansattes kompetanse. Samfunnet og skogsertifiseringen stiller stadig strengere krav til dokumentert opplæring og formell kompetanse. Er du kvalifisert, anbefales derfor dette kurset som ender med fagbrev.

Første samling i februar

For å følge eksamensforberedende kurs og gjennomføre teorieksamen i juni, må du ha 5 års praksis. Oppstart for første samling er 7. februar.
– Et fagbrev vil være med på å sikre den enkelte og bedriftens fremtid i skognæringen. Alle arbeidsgivere bør vektlegge utdanning og støtte opp om ansatte som ønsker å ta et fagbrev, oppfordrer Aartveit.

Samarbeid

Skogkurs er arrangør av samlingene, som gjennomføres ved Nome videregående skole, avdeling Søve på Ulefoss i Telemark.

De tre samlingene i februar, mars og april av 2 dager hver, gjør det enklere å bestå teorieksamen. Deretter kan du gå opp til fagprøven. Kurset arrangeres i samarbeid med AT Skog og Maskinentreprenørenes forbund (MEF) avdeling Skog.

Rabatt på kursprisen

I tillegg til samlingene, blir det nettbaserte moduler som gjennomføres mellom samlingene.

Les om innholdet i samlingene og datoene her: Skogkurs

Kursprisen er 12 000 kroner. MEF – medlemmer, eller entreprenører som har driftsavtale med AT Skog, får 4 000 kroner i rabatt.

Påmeldingsfrist: Senest 15. januar 2020.

Meld deg på: Eksamensforberedende kurs for praksiskandidater

Skrevet av Stine Solbakken
19/12/2019