Super oppstart på digitalt valg

Tirsdag morgen 14. april var en milepæl for medlemmene i AT Skog. 

Da åpnet vi for det første digitale valget for en stor andel av AT Skogs medlemmer. Disse medlemmene velger utsending til AT Skogs digitale årsmøte 11. mai.

Responsen har vært veldig god. Valget var åpent i 6 dager for 3142 medlemmer. Svarprosenten endte på 28.

Omfatter 32 valgkretser

Medlemmer i 32 valgkretser er invitert til å benytte sin stemmemulighet via spørreundersøkelsen Questback. Koronapandemien førte til at halvparten av valgkretsmøtene måtte avlyses. Styret i AT Skog ønsker digitalt valg for å holde viktige beslutningsprosesser i gang.

I valgoppsettet er alle medlemmer i valgkretsen valgbare som utsending til årsmøtet.

Alle kan stemme

Fram til i år har valg av utsending til AT Skogs årsmøte skjedd ved fysisk oppmøte og da gjerne i kombinasjon med det lokale skogeierlagets årsmøte.

Fysisk oppmøte gjør at mange medlemmer ikke får deltatt i valget. Den digitale løsningen omfatter alle medlemmer, uavhengig av hvor de fysisk befinner seg.

Av AT Skogs 9500 medlemmer, er mange bosatt et annet sted enn der de eier skog.

Det er medlemmer i disse valgkretsene som er invitert til å stemme digitalt:

Kviteseid, Seljord, Vennesla og Øvrebø, Herrevassdraget, Bygland, Sannidal, Skåtøy, Gjerpen og Solum, Søndeled, Gjerstad, Flekkefjord og Sirdal, Bø, Nome, Saude og Nes, Herefoss og Vegusdal, Nordhordland, Eidanger, Hægebostad, Høvåg og Vestre Moland, Sør-Rogaland, Lindesnes, Holum og Mandal, Farsund, Holt og Dypvåg, Fyresdal, Voss, Åseral, Iveland, Indre Sogn, Midthordland, Birkenes og Froland.

Valget ble avsluttet ved midnatt 19. april.

Skrevet av Stine Solbakken
15/04/2020